Seminaaripäivän

puhujat 2022

Asiantuntijoiden esittely

9.00 

Säätiön hallituksen puheenjohtaja, professori Jouko Suonpää,

Lounais-Suomen Saattohoitosäätiö

Professori emeritus Jouko Suonpää on toiminut Lounais-Suomen Saattohoitosäätiön hallituksen puheenjohtajana vuodesta 2015 alkaen. Aktiiviuransa aikana hän on toiminut muun muassa Turun yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan dekaanina.

9.20 

Ylilääkäri, palliatiivisen lääketieteen professori Tiina Saarto, HYKS syöpäkeskus

Professori Tiina Saarto toimii palliatiivisen lääketieteen professorina ja HYKSin palliatiivisen keskuksen ylilääkärinä. Hän on toiminut myös STM:n työryhmän vetäjänä ja ollut mukana laatimassa suositusta palliatiivisen hoidon palveluiden tuottamisesta ja laadun parantamisesta.

10.20 

Ylilääkäri Outi Hirvonen, TYKS palliatiivinen keskus

 

Outi Hirvonen toimii TYKSin uuden palliatiivisen keskuksen ylilääkärinä. Hän on ollut myös mukana STM:n työryhmässä laatimassa suositusta palliatiivisen hoidon palveluiden tuottamisesta ja laadun parantamisesta. Outi Hirvonen on toiminut Lounais-Suomen Saattohoitosäätiön hallituksen jäsenenä vuodesta 2009 alkaen.

12.15 

Apulaisosastonhoitaja Sirpa Rissanen, Tampereen kaupunki

 

Tampereen kaupungin akuuttigeriatrian yksikössä apulaisosastonhoitajana toimiva Sirpa Rissanen on aiemmin toiminut saattohoitajana Pirkanmaan hoitokodissa. Hän on koulutukseltaan sekä sairaanhoitaja että sosionomi ja opiskelee tällä hetkellä Turun ammattikorkeakoulussa sosiaali- ja terveysalan johtaminen ja kehittäminen yamk -tutkintoa.

13.00 

FT, psykoterapeutti Florence Schmitt

FT, psykoterapeutti Florence Schmitt toimi pitkään TYKSissä lastenpsykiatrian ja onkologian klinikoilla. Schmittin monimuotoisen perheterapeuttisen työn tavoitteena on ollut, että sairauden kohdatessa jokainen perheenjäsen tulee huomioiduksi ja tuetuksi. Syöpäsäätiö valitsi hänet vuonna 2019 vuoden syöpähoitajaksi.

14.00 

Hanna Brotherus & Mikko Kuustonen

Hanna Brotherus on tanssija, ohjaaja, koreografi ja neljän lapsen äiti, joka kuuluu kiistatta suomalaisen tanssitaiteen kärkinimiin.

“Työni ydin on toisen ihmisen kohtaamisessa ja vuorovaikutuksessa. Intohimoni on saattaa yhteen keskenään erilaisia, eri-ikäisiä ja eritaustaisia ihmisiä. Uskon intuitioon, älykkääseen empatiaan sekä kosketuksen ja läsnäolon voimaan.“

Mikko Kuustonen on innostava puhuja ja karismaattinen esiintyjä. Hän avaa luovien yhteisöjen metodeja arjen työkaluiksi. Esimerkit nousevat niin bändeistä kuin tv-työstäkin. Yhteisöjen kehittäminen, ideoiden jalostaminen ja kommunikaatio ovat keskiössä.

”Olennaisimmat löydöt elämässäni ovat tapahtuneet arvaamattomissa tilanteissa; afrikkalaisissa kylissä, keikkabusseissa tai tv-taltiointien kulisseissa. Silti kyse on arkisista oivalluksista, jotka luovat mielekkyyttä ja motivaatiota.”